De rubriek Sporttalent is bedoeld voor sporters tot 16 jaar. De 17-jarige Chris Maliepaard hoort dus bij de categorie ’Sportman’ en werd prompt als zodanig gekroond.

De autocoureur debuteerde het afgelopen jaar in de Britse Formule Ford en eindigde daar als derde. Dit jaar wil hij de overstap maken naar de Formule 3.
De inwoner van Nagele maakte van de gelegenheid gebruik een oproep te doen voor sponsors. Hij vertelde voor een jaar Formule 3 ongeveer een half miljoen euro nodig te hebben.

Maliepaard, die in april 18 wordt en dan pas z’n eerste rijles krijgt, liet er geen enkele twijfel over bestaan wat zijn uiteindelijke doel is: ’Formule 1!’

Chris Maliepaard temidden van Bas Crebas (links) en Jaap Vis, de vader van Jetze.

Genomineerden

Bas Crebas (pikeur)
Deze trainer/pikeur van harddravers heeft bij Bant dertig paarden in training. Hij is zeer succesvol met dit jaar een PR van ruim vijftig overwinningen.

Chris Maliepaard (autosport)
Een 17-jarige autosportcoureur uit Nagele. Hij stond tijdens z’n debuutseizoen in de Engelse Formule Ford zeven keer op het podium en eindigde als derde.

Jetze Vis (waterpolo)
Met de AZ&PC-jeugd won deze inwoner van Espel (17) het NK. Hij werd met Jong Oranje tweede bij een toernooi in Caïro en speelt op ’t op één na hoogste niveau.