Een individuele titel voor een teamsporter

Diederik Boer werd voor de tweede keer in zijn loopbaan gekozen tot Sportman van het Jaar. De doelman van PEC Zwolle voelde zich er wat ongemakkelijk bij. ‘Het is natuurlijk een mooie erkenning, maar het zegt me niet echt veel. Als individuele sporter heb je zo’n titel helemaal aan jezelf te danken, terwijl ik met een team presteer.’

Ondertussen gaat het de Emmeloorder voor de wind. Hij heeft meer dan 250 wedstrijden achter zijn naam staan in het betaalde voetbal en de Zwollenaren doen het goed bij hun rentree in de eredivisie.

Dit weekend wacht de uitwedstrijd tegen PSV. ‘Lekker begin, ja. In principe is het een kansloze missie, maar ja, dat was Twente uit ook. Toen pakten we een punt.’

De winterstop heeft Boer goed verteerd. ‘Nergens last van. Het gevoel is goed. Het gaat gewoon lekker.’

Diederik Boer ontvangt de beker uit handen van wethouder Paul Vermeulen.

Genomineerden

Diederik Boer
(voetbal – PEC Zwolle)
De 32-jarige keeper uit Emmeloord werd met PEC Zwolle kampioen in de eerste divisie. Hij maakte dit jaar zijn debuut als vaste eredivisiekeeper en werd tevens gehuldigd vanwege zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van Zwolle.

Auke Kramer
(schietsport – SV De Korrel)
De Emmeloorder werd met De Korrel districtskampioen luchtgeweerschieten voor teams. In Hoogeveen werd hij op het hoogste niveau Nederlands kampioen luchtgeweerschieten drie houdingen: liggend, knielend en staand.

Niels Olivier
(schaatsen – Jong Oranje)
De 19-jarige Ruttenaar won het NK supersprint in Tilburg. Bij een wereldbekerwedstrijd in Colalbo miste de Jong Oranjerijder het 500 meter-podium op éénduizendste van een seconde. In Japan werd hij tiende op het WK sprint voor junioren.

Auke Kramer, Diederik Boer en Niels Olivier (v.l.n.r.).