Het eerste herenteam van Tafeltennisvereniging Emmeloord werd de beste sportploeg van 1994. Het team werd voor het tweede jaar kampioen en promoveerde naar de landelijke divisie. Voor de Noordoostpolder is dat een unieke prestatie en het team bestaande uit Richard Stolwijk, Pieter Kwakman en Johan Lieftink werd dan ook unaniem gekozen.

Helaas moet Pieter Kwakman afhaken in verband met zijn verhuizing naar Utrecht, maar het team heeft inmiddels al een vervanger gevonden in de persoon van Gerard Dijkland. Met deze vervanger hoopt TTV goed mee te kunnen draaien in de landelijke divisie.

Een jury

Woensdagavond werd in de Luifel bekend gemaakt wie er sportman, -vrouw, -talent en sportploeg zijn van het Jaar 1994 van de geneente Noordoostpolder. De verkiezing georganiseerd door Intersport Boomsma en Drukkerij Hoekstra verliep iets anders dan voorgaande jaren. Lezers van de Polderkrant/Noordoostpolder nomieerden diverse sportmensen en ploegen, een jury maakte daaruit een keuze. De jury bestaande uit Wim Prins, Bauke Houtsma, Hans Veenhuis en Marian Slettenhaar was eensgezind in de keuze van de winnaars.

Het was een gezellige drukte in de achterzaal van de Luifel. Niet alleen de sporters, maar ook de familie en bestuursleden van de verenigingen waar de sportmensen lid van zijn, waren gekomen om de huldiging bij te wonen. Radio Noordoostpolder zond alles live uit en Omroep Flevoland was aanwezig om opnames te maken voor het programma Tikkie Terug van aanstaande vrijdag. Hans Veenhuis zorgde er voor dat alles in goede banen werd geleid.

Uit al deze aandacht blijkt de waardering voor de sportmensen die deze avond in het zonnetje werden gezet.

Beker

Alle winnaars kregen een beker die beschikbaar werd gesteld door fotograaf Hans Veenhuis. Namens het gemeentebestuur reikte wethouder Tineke Bij de Vaate een oorkonde uit en de organisatoren van de verkiezingen zette iedereen in de bloemetjes.

Alle winnaars zullen meedingen naar de Provinciale titels die op 27 januari in Emmeloord bekend worden gemaakt. Deze avond wordt gehouden in de Bosbadhal en wordt gepresenteerd door Arnold Vanderlyde.

Tekst is overgenomen uit De Noordoostpolder van donderdag 5 januari 1995.

De krantenfoto met v.l.n.r. Johan Lieftink, Richard Stolwijk, Pieter Kwakman en wethouder Tineke Bij de Vaate.
De krantenpagina.