Spelers en begeleiders van Flevo Boys A1.

Flevo Boys A1 is in 2008 kampioen geworden en gepromoveerd naar de landelijke eerste divisie.

De jeugd van de Emmeloordse voetbalclub speelt daar vrijwel uitsluitend tegen ploegen uit het betaalde voetbal. De uitverkiezing werd met luid gejuich begroet.

’Het is een fantastische groep’, zei oud-trainer Wim Havelaar, ’Een groep die zich nog steeds ontwikkelt. Een aantal jongens speelt inmiddels in het eerste. Je merkt dat er een goed beleid achter zit.’

Genomineerden

Flevo Boys A1
Deze jeugd-voetbalploeg uit Emmeloord werd het afgelopen seizoen kampioen in de landelijke tweede divisie (22 gespeeld, 20 gewonnen) en hoort nu bij de top 10 van het Nederlandse amateurvoetbal. Vijf spelers zijn doorgestoomd naar het eerste, waarvan er drie hun debuut in de hoofdklasse hebben gemaakt. Momenteel heeft men in de eerste divisie 9 punten uit 12 wedstrijden.

De echtgenote van één van de handboogschutters lag in een ziekenhuisbed, maar wilde er toch graag bij zijn.

Handboogschutterij Emmeloord
Dit recurveteam (Nico Kamp, Peter de Jong, René IJszenga, Simon Bruinsma, Aaldrik Dussink, Peter Steenbergen) werd regiokampioen op de 25 meter door alle wedstrijden te winnen. Daarna werd men met overmacht rayonkampioen en in IJsselsteijn won men het NK voor clubteams in de ereklasse, het hoogste niveau. Dat gebeurde na een zeven uur durende en spannende strijd.

Tafeltennisvereniging Emmeloord
De Emmeloordse tafeltennisclub werd twee maal achter elkaar kampioen en promoveerde daardoor steeds naar een hogere klasse. Dit najaar eindigde men op de tweede plaats en dat betekent dat binnenkort de play-offs volgen voor promotie naar de hoofdklasse. Naast Hans Vlig, Johan Lieftink en Richard Stolwijk (v.l.n.r. op de foto) maakt ook Robin Lieftink, zoon van Johan, deel uit van dit team.