Morgen weer om kwart voor zes in het water

Niet de voetballers van Ens of de volleybalmannen van Vovem, maar de zwemmers van Zignea zijn Sportploeg van het Jaar. Een uitverkiezing die ze allerminst hadden verwacht ‘We dachten dat Ens zou gaan winnen. Voetbal is een stuk bekender en populairder dan zwemmen’, vertellen de jongens.

De vijf tieners worden deze avond bijgestaan door hun trainer, Mike Dam. ‘Het is niet alleen een waardering voor de jongens en voor de zwemsport maar ook voor mij als trainer’, vertelt hij. Iets waar ze het allemaal mee eens zijn. Eindelijk een beetje waardering voor de zwemsport. ‘Nu weten we waar we het voor doen. Waar we elke dag zo vroeg voor opstaan’, roepen de zwemmers in koor.

Een groot feest kunnen ze wel op hun buik schrijven. ‘Morgen hebben de jongens een straftraining’, grapt Dam. De mannen besluiten er een korte avond van te maken. ‘Morgen liggen wij om 05.45 uur weer in het water hoor. Maar we hebben nu wel weer een hoop motivatie.’

De Zignea-mannen ontvangen bloemen uit handen van Rianne Vinke (De Noordoostpolder).

Genomineerden

SV Ens (voetbal)

Na de promotie in 2010 werd het eerste elftal van SV Ens meteen kampioen in de vierde klasse. Na de promotie staat de ploeg nu vijfde in de derde klasse. Een groot deel van de ploeg maakte deel uit van het team dat in januari het tiendorpentoernooi zaalvoetbal won.

Vovem’90 (volleybal)

Enkele jaren geleden werden de heren teruggetrokken uit de landelijke competitie. Nu is Vovem aan een knappe opmars bezig. Het team werd in 2011 kampioen en staat nu ongeslagen bovenaan in de promotieklasse. In de beker werd er gestunt tegen een derde divisieploeg.

Zignea (zwemmen)

Dominique Sikkema, Daniel de Wagt, Wietse Wiersma, Mark Veldman en Erik Wilmes. Op de Nederlandse winterkampioenschappen voor de jeugd werden ze vijfde (4 x 100 meter wisselslag). Bij de NK sprint werden ze zesde (4 x 50 meter wisselslag) en elfde (4 x 50 meter vrijeslag).

Zignea