En nu het WK senioren

Céline van Gerner werd gisteren uitgeroepen tot Jeugdsporter van het Jaar. Het is een kleine mijlpaal in de turncarrriè van de Emmeloordse, want Céline heeft de lat hoog liggen. Ze wil dit jaar bij de senioren meedoen aan het EK in Birmingham eind april 2010 en daarna dit najaar aan het WK in Rotterdam.

In de turnsport hoor je al snel bij de senioren. ’Ik ben 15 en in het jaar dat je 16 wordt, word je senior. Ik moet me nog zien te plaatsen voor het EK en het WK, maar ik hoop dat het lukt’, zegt Céline van Gerner, die al jarenlang in Heerenveen turnt.

Ze doet er in ieder geval alles aan om zich te kwalificeren, want Céline combineert Havo-4 met maar liefst dertig uur trainen in de week.

De uitverkiezing tot Jeugdsporter van het Jaar kwam niet als een verrassing, want ze werd in 2009 Nederlands juniorenkampioen op meerkamp, balk en vloer en ze won twee keer zilver. Daarnaast won ze drie bronzen medailles bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Finland.

’Er zit nog steeds een stijgende lijn in, zeker’, zegt het turntalent.

Haje Vis, Céline van Gerner, Roos-Sanne Claassen en presentator Ronald Lamsma (v.l.n.r.).

Genomineerden

Roos-Sanne Claassen
Sport:
Atletiek.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 15 jaar.
Ze is C-junior, maar werd bij de B-junioren zowel indoor als outdoor derde bij het NK op de 400 meter horden. Bij de C’s won ze op de 300 meter horden het officieuze NK. Ze loopt ook bij de top op de 400 meter vlak bij de B-junioren.

Céline van Gerner
Sport:
Turnen.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 15 jaar.
Céline werd dit jaar Nederlands juniorenkampioen op meerkamp, balk en vloer en ze won zilver op brug en sprong. Daarnaast won ze drie bronzen medailles bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Finland.

Haje Vis
Sport:
Waterpolo.
Woonplaats: Espel.
Leeftijd: 14 jaar.
Haje speelt bij AZ&PC Amersfoort in verschillende teams. Met Onder 17 won hij het NK. Daarnaast speelde hij interlands tegen België en Zuid-Afrika. Hij traint bij z’n club, bij het talentencentrum en met de nationale selectie.