Kickbokstalent in de prijzen

De naam Demien Gokoel klinkt bij vele inwoners van de Noordoostpolder nog niet bekend in de oren. Toch is dit 14-jarig kickbokstalent woensdagavond in het Muzisch Centrum van Emmeloord verkozen tot Jeugdsporter van het Jaar 2010 in de Noordoostpolder.

De talentvolle kickbokser heeft het afgelopen jaar twintig partijen gebokst, waarvan hij bij negentien zegevierde. Ook werd hij in november in Rotterdam Nederlands kampioen bij de jeugd tot 57 kilogram.

‘Echt leuk dat ik heb gewonnen. Ik denk dat de andere genomineerden gelijkwaardig waren, iedereen is goed’, prijst Demien concurrenten Vincent van Veen (karate) en Jorik de Boer (schaatsen/ skeeleren).

‘In totaal heb ik nu zestig bekers. Deze beker is heel mooi, niet de mooiste, maar een mooi plekje krijgt hij zeker.’

Dat de Emmeloorder wat in zijn mars heeft op kickboksgebied konden de aanwezigen in het Muzisch Centrum met eigen ogen aanschouwen. Samen met clubgenoot Endy Semeleer van Tooy- Gym gaf hij, met commentaar van trainer Aaldrik Jager, een indrukwekkende en op het oog fysiek zware demonstratie van zijn sport.

En de sportverkiezingen van volgend jaar? ‘Ik hoop dat ik hier dan weer sta.’

Demien Gokoel (links) ontvangt de beker uit handen van wehtouder Willy Schutte.

Genomineerden

Jorik de Boer
Sport:
schaatsen/skeeleren.
Woonplaats: Bant.
Leeftijd: 12 jaar.
Jorik werd op schaatsen derde bij het officieuze NK voor pupillen. Daarna werd hij derde tijdens de Viking Race, zeg maar het officieuze EK voor de jeugd. Op de skeelers won hij goud, zilver en brons tijdens het NK op de baan.

Demien Gokoel
Sport:
kickboksen.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 14 jaar.
Demien komt uit voor Tooy-Gym. Hij heeft het afgelopen jaar twintig partijen gebokst, waarvan hij er maar liefst negentien gewonnen heeft. In november werd hij in Rotterdam Nederlands kampioen bij de jeugd tot 57 kilogram.

Vincent van Veen
Sport:
karate.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 15 jaar.
Vincent was in 2009 de jongste ooit, die bij de Karate-do Bond de zwarte band (eerste dan) haalde. Dit jaar vormde de EK in Venetië het absolute hoogtepunt. Vincent won daar zilver bij de 13- en 14-jarigen bij het schijngevecht.