Céline als voorbeeld voor Demi van Benthem

’Als ik dit jaar wéér Nederlands kampioen zou kunnen worden… dat zou heel mooi zijn. En zoals Céline van Gerner op de Olympische Spelen… dat is natuurlijk het allermooiste. Maar ja, dat is voor mij nog heel ver weg.’

Demi van Benthem werd gisteravond uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar, vooral dankzij haar nationale titel op de korte baan bij de C-junioren. ’Ik had goede concurrentie, dus ik had het niet verwacht’, zegt ze over haar uitverkiezing.

De 15-jarige Ensenaar traint zes keer per week: vier keer in Heerenveen en twee keer thuis op de fiets of op de schaatsplank. ’Het is begonnen met een eerste prijs bij het schoolschaatsen. Daarna heb ik het meeste geleerd van mijn vader’, zegt ze over pa Henk van Benthem.

Waar het eindigt? Wie weet in Pyeongchang in 2018.

Demi van Benthem, Rianne Beuling en Wilco Post (v.l.n.r.).

Genomineerden

Demi van Benthem (schaatsen – Friese selectie)
De 14-jarige schaatster uit Ens won op natuurijs het NK kortebaan bij de C-junioren. Bij de NK supersprint op kunstijs eindigde ze bij de meisjes C op de gedeelde tweede plaats.

Rianne Beuling (atletiek – AV NOP)
De 12-jarige Emmeloordse werd zevende bij het officieuze NK meerkamp voor D-pupillen. Met de D-meisjes van AV NOP werd ze zevende in de landelijke finale van de clubcompetitie.

Wilco Post (turnen – TGV Emmeloord)
Deze Emmeloorder (7) turnde de landelijke kwartfinale. Hij was uitgebreid op tv te zien bij SBS6. Tijdens een wedstrijd in de talentendivisie won hij vijf van de zes toestellen.

Wilco Post wordt geïnterviewd door Ronald Lamsma.