De foto uit De Noordoostpolder van donderdag 4 januari 1996.

De foto uit De Noordoostpolder van donderdag 4 januari 1996.

Als eerste werd de vrijwilliger van het jaar gekozen. Gelijk al bleek dat de jury het dit jaar niet gemakkelijk heeft gehad. Uit de envelop kwamen twee winnaars. Arend Mintjes en Bart Polder.

Terra Nova

Mintjes is voorzitter van Terra Nova en zoals Veenhuis terecht opmerkte, ‘zonder Mintjes is er zelfs geen Terra Nova’. Naast het vele werk dat hij voor de meiden verzet is hij ook nog eens wekelijks in touw voor voetbalvereniging Flevo Boys. Al 23 jaar begeleidt hij een jeugdelftal van die club.

Mintjes was erg verheugd over de verkiezing. ”Het is toch een geweldig compliment en het doet me wel degelijk wat’.

Tennishal

Bart Polder, de tweede winnaar, is voorzitter van de Stichting Beheer Tennishal Noordoostpolder. Vanaf het allereerste uur was hij betrokken bij de tennishal en mede dankzij zijn inzet is die hal er dan ook gekomen. Twee terechte winnaars, daar was iedereen het over eens.

Johan Lieftink

Johan Lieftink, de andere genomineerde, vond het jammer dat hij het niet geworden was. ’Natuurlijk gun ik het de twee winnaars, maar het was toch weer een leuk stukje promotie voor de club geweest. Ik zie het net als bij Olympische Spelen, meedoen is belangrijker dan winnen.”

Tekst overgenomen uit De Noordoostpolder van 4 januari 1996 (door Marian Slettenhaar).