Inge Hoogeveen.

Inge Hoogeveen.
Foto: Hans Veenhuis.

Inge Hoogeveen kreeg ook vorig jaar al een sporttitel toebedeeld. Toen deed ze naast atletiek ook nog aan volleybal, waar ze met het A-team van Vovem’90 sportploeg werd.

Nu viel haar de titel als beste sportvrouw ten deel. Leuk, maar dat was het dan. “Ik ben twee keer tweede geworden, nu dan eerste. Maar ik had het wel gezien met de sportploeg vorig jaar. Al die poespas erom heen. Een beetje overdreven.”

Bescheiden

De nuchtere, bescheiden Emmeloordse atlete stond afgelopen jaar voor klinkende resultaten. Zo won de als C-juniore het kogelstoten tijdens de Oostelijke kampioenschappen indoor in Zwolle, werd ze clubkampioene cross van AV NOP en sneuvelde menig clubrecord door haar toedoen.

Ook outdoor kwam ze goed uit de verf. In Hengelo werd ze tijdens de Oostelijke kampioenschappen eerste met de kogel en de speer en kwam ze bij de 80 meter horden als tweede over de finish. In Genderingen werd ze een maand later Oostelijke kampioene zevenkamp.

Nederlands kampioene

En alsof dat nog niet genoeg was, werd ze tijdens de C-spelen in Amsterdam Nederlands kampioene speerwerpen en won ze het brons bij het kogelstoten.

Hoogeveen gaf aan het eind van vorig seizoen de brui aan het volleyballen. “’t Was jammer, maar ik moest er een laten vallen. Volleyballen deed ik er eigenlijk maar bij. Dat ging alleen te goed, toen moest ik kiezen. Dat hadden we van tevoren afgesproken. Maar dat vind ik helemaal niet zo erg.”

Prijsuitreiking

“Ik vind het wel leuk. hoor. Maar het is toch eigenlijk belachelijk dat een oude man als ik Sportman van de Noordoostpolder wordt.” Die woorden sprak Nico Kamp maandagavond na de prijsuitreiking van de sportverkiezingen van de Noordoostpolder. Samen met de atleten Inge Hoogeveen en Wendy Koolhaas en de volleybalsters van Vovem’90 liet de schutter van De Korrel zich in de Bosbadhal huldigen voor zijn prestaties.

De verkiezing van de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van de Noordoostpolder werd georganiseerd door Drukkerij Hoekstra, in samenwerking met Boomsma Sport. Zij verzorgden ook de waardebonnen en de niet weg te denken bloemen. Fotograaf Hans Veenhuis had de bokalen beschikbaar gesteld en ontpopte zich maandagavond ook als een ware spreekspecialist.

Een voor een werden de beste sporters naar voren geroepen om een lijstje met, de beste prestaties aan te horen.

De krantenfoto met staand de meiden van Vovem en gehurkt v.l.n.r. Inge Hoogeveen, Nico Kamp en Wendy Koolhaas.

De krantenfoto met staand de meiden van Vovem en gehurkt v.l.n.r. Inge Hoogeveen, Nico Kamp en Wendy Koolhaas.

Vakkundige jury

Gelegenheidspresentator Veenhuis kondigde aan dat de sportverkiezing volgend jaar op een andere manier zal plaatsvinden. Niet langer zullen dan alleen de bonnen tellen, er zal tevens een vakkundige jury worden samengesteld die de prestaties van de diverse sporters tegen elkaar af zal zetten.

Dan zal niet alleen meer gekeken worden naar de prestaties an sich, maar bijvoorbeeld ook naar de positie die de sport landelijk gezien inneemt.

Bonnensysteem

Het bonnensysteem zal overigens niet helemaal verdwijnen. Lezers van De Polderkrant en De Noordoostpolder kunnen hun voorkeur via die weg kenbaar blijven maken. Er zal echter een verdeelsleutel worden gehanteerd. Zo zal de stem van de jury waarschijnlijk voor tweederde meetellen‚ terwijl de bonnen eenderde aan waarde vertegenwoordigen.

Al was het alleen maar om motivaties als ‘omdat hij mijn schoonvader is’ en ‘omdat hij er zo goed uitziet’ in de toekomst te voorkomen.

Tekst overgenomen uit De Noordoostpolder van donderdag 20 januari 1994 (door Bianca Stuiver).