Corien IJspeerd werd Sportvrouw en toonde zich minstens even verrast als Corinne Nugter: ’Omdat ik al twee keer eerder genomineerd ben geweest en toen over het hele jaar beter had gepresteerd. Het afgelopen jaar had ik even een pauze ingelast.’

De Emmeloordse had gegokt op marathonschaatster Rowenna de Boer: ’Die heeft een NK gewonnen.’

IJspeerd werd in 2008 met haar paard Trippel provinciaal kampioene en debuteerde op nationaal niveau. Dit jaar wil ze met haar tweede paard (Una) de stap naar de nationale dressuur maken.

Burgemeester Willem van Rappard, Anne Bakker, Rowenna de Boer, presentator Ronald Lamsma en winnares Corien IJspeerd (v.l.n.r.).

Genomineerden

Anne Bakker
Paardensport

Deze Tollebeekse heeft met haar paard Taciende de Jumping Amsterdam gewonnen. In de RAI eindigde ze in de ZZ (de hoogste landelijke klasse) als eerste.

Rowenna de Boer
Schaatsen

Marathonschaatster uit Bant. Ze won het NK voor A-junioren, eindigde als tweede bij de noordelijke regiomarathons en maakte haar debuut in ’t A-peloton.

Corien IJspeerd
Dressuur

Deze Emmeloordse veroverde diverse prijzen bij de Overijsselse kampioenschappen, deed mee aan de NK ZZ Licht en plaatste zich voor de Zwolle International.

Corien IJspeerd voor de camera van Omroep Flevoland.