Voor Céline is uitverkiezing geen verrassing

Wethouder Paul Vermeulen en turnster Céline van Gerner.

De winnares van de Sportverkiezingen bij de vrouwen was in feite al voor de uitslag bekend. Wie als turnster op olympisch niveau de beste Nederlandse prestatie ooit neerzet, kan de eretitel Sportvrouw van het Jaar niet ontgaan. Dat ontkende zelfs Céline van Gerner, immer bescheiden, niet. ‘Dit was geen spannende verkiezing.’ Wat niet betekent dat ze niet blij is met haar titelprolongatie. ‘Het is altijd leuk om zo’n verkiezing te winnen.’

Voor de 18-jarige turnster was 2012 een heel bijzonder jaar met een vervelende voetblessure, een gewonnen rechtszaak en de twaalfde plaats op de meerkamp in Londen.

Ze richt zich nu op de spelen in Rio de Janeiro in 2016 en denkt er hard over na om zich op een toestel te specialiseren, al zal ze de meerkamp zeker niet in de ban doen. ‘Het wordt balk, vloer of brug.’ De belangrijkste wedstrijd dit jaar is de WK in oktober in Antwerpen.

Genomineerden

Roos-Sanne Claassen (atletiek – AV NOP)
Na langdurig blessureleed veroverde deze Emmeloordse (18) in juni in Breda het Nederlands kampioenschap op de 400 meter horden bij de A-junioren. Ze liep een tijd van 62.50 seconden en plaatste zich voor de NK senioren in Amsterdam.

Céline van Gerner (turnen – Heerenveen)
Deze 18-jarige Emmeloordse won gouden medailles bij wereldbekerwedstrijden. Tijdens de Olympische Spelen in Londen werd ze negende op brug en twaalfde in de meerkampfinale. Zo hoog was een Nederlandse nog nooit geëindigd.

Céline van Gerner

Mireille Reitsma (schaatsen – Team MK Basics)
Deze 34-jarige Emmeloordse is leider in het klassement van de Marathonschaatser van het Jaar. De vorige winter eindigde ze als tweede in dit klassement. Ze plaatste zich op de 5 kilometer voor de NK afstanden en is bezig aan haar laatste seizoen.