Jacolien Ruizendaal gaat voor de drie uursgrens

Ze was al twee keer Sportvrouw van het Jaar op Urk, maar dat maakte de verkiezing tot Sportvrouw 2014 van de Noordoostpolder er niet minder bijzonder om. Hardloopster Jacolien Ruizendaal (31) had het, na haar verhuizing, in ieder geval niet verwacht. “Het is een gemeente met veel meer inwoners en dus ook meer concurrentie. Ik ben hier heel blij mee.”

Ze verdiende de waardering vooral met haar tweede plaats op het NK marathon voor senioren waar ze 3 uur en 10 minuten liep. Een snellere tijd is voor de komende periode het doel. “Daarom ga ik me nu richten op kortere afstanden. Op die manier wil ik meer snelheid krijgen.”

Het betekent wel dat een aanval op de drie uursgrens er voorlopig niet in zit. “Eind dit jaar denk ik dat ik aan een halve marathon toe ben en pas daarna komt de hele in beeld. Maar die snelheid meenemen naar de marathon is de enige manier om me te verbeteren.” En beter worden, dat wil ze.

Hardloopster Jacolien Ruizendaal, paardensportster Liesbeth van der Wal en hoogspringster Janneke Bruintjes (v.l.n.r.).
Winnaars sportploeg 2014
De winnaars van de Sportverkiezingen met staand de korfballers van KVE/SVM en gehurkt v.l.n.r. Bert Metselaar, Femke Beuling, Remco Grasman en Jacolien Ruizendaal.

Genomineerden

Janneke Bruintjes (atletiek, AV NOP)
Deze inwoonster uit Espel won het NK hoogspringen bij de meisjes A (1.68 m) en werd zesde op het verspringen (5.41 m). Eerder in het jaar toonde ze zich een allround atlete door als zevende te eindigen tijdens het NK indoor meerkamp.

Janneke Bruintjes

Jacolien Ruizendaal (hardlopen, AV NOP)
Ze was al Sportvrouw van het Jaar op Urk en woont tegenwoordig in Emmeloord. Naast tal van PR’s en podiumplaatsen liep ze dit jaar haar eerste marathon. Haar tijd van 3:10 in Amsterdam was goed voor zilver bij het NK voor vrouwen.

Jacolien Ruizendaal

Liesbeth van der Wal (paardensport, De Burcht)
Deze Creilenaar veroverde de Nederlandse titels in het dressuur mennen. Tijdens de Hippiade werd ze met Bindert H kampioen in de klasse Z. In hetzelfde weekeinde won ze bij de Friese paarden de klasse Z en het overall kampioenschap.

Liesbeth van der Wal