Handboogschutter Nico Kamp was te sterk voor genomineerden Pascal Westerhof en Raymond Punter. Hoewel de zeventienjarige Westerhof op internationale niveau in de kartsport meedraait en plaatsgenoot Raymond Punter met Chantelle Tanke op de Naturel Bodybuilding wereldkampioenschappen tweede in de klasse duo-atletic werd, konden ze niet op tegen al die prijzen die Kamp in 2001 pakte.

Nico Kamp’s doel is om de Nederlandse Handboogschutterij zo in verlegenheid te brengen dat hij wel in de kernploeg moet worden opgenomen. Vanwege z’n leeftijd, 57 jaar, is hij ingedeeld bij de veteranen, maar die klasse is veel te makkelijk voor hem. Hij werd dit jaar onder andere Nederlands kampioen en voor de vijfde keer kampioen van de drie noordelijke provincies.

Als veteraan maakt de Ensenaar geen kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen. “Ik vind het niet reëel dat de kernploeg discrimineert op leeftijd. In december schoot ik namelijk wel 290 punten en dan zit je in de wereldtop.” zei Kamp na de uitreiking. “Maar ik voel wel dat ik ouder word, want ik moet er te veel voor doen om dit topniveau te behouden Ik zak te snel in,” relativeerde de handboogschut ter daarna.

Nico Kamp, Luca van Essen, Yme Eelkema en Marieke Stuiver. De voorpagina van De Noordoostpolder.
Nico Kamp, Luca van Essen, Yme Eelkema en Marieke Stuiver (v.b.n.o.).