‘Echt waar? Fantastisch!’

De enige genomineerde die gisteravond niet aanwezig kon zijn bij de Sportverkiezingen, was voetballer Tjeerd Korf uit Emmeloord. De 21-jarige linkerspits zat in Portugal, waar hij zich met het eerste elftal van FC Zwolle voorbereidt op de tweede helft van het seizoen in de eerste divisie.

Tjeerd Korf had zijn broer(tje) Lauw Korf afgevaardigd naar het Muzisch Centrum, terwijl zijn vriendin Christien Knijnenberg in de zaal zat. Lauw nam de felicitaties van Tjeerd’s concurrenten Jaap Fahner en Duco Hoekstra dankbaar in ontvangst.

Ceremoniemeester Hans Veenhuis belde ondertussen de winnaar zelf in Portugal op en de hele zaal kon meegenieten van diens eerste reactie. ‘Tjeerd, je bent Sportman van het Jaar geworden.’ ‘Echt waar? Fantastisch! Echt? Wat mooi!’

De kersverse Sportman van het Jaar vertelde dat het trainingskamp in Portugal goed was, evenals het weer. ‘Vandaag hebben we lekker getraind. Zaterdag gaan we weer terug naar Nederland en op 28 januari hebben we de eerste competitiewedstrijd. Thuis tegen Emmen.’

Genomineerden

Duco Hoekstra
rallyrijder in een Volvo 940

Deze 23-jarige Emmeloorder won in zijn tweede rallyseizoen 5 van de 7 rally’s in de strijd om de Volvo Original Cup. Hij veroverden daarmee de titel bij de standaard Volvo’s van de typen 240, 740 en 940 met standaard banden. Er deden elf rijders mee.

Jaap Fahner
powerliften, Butzelaar

Tijdens de WK van de World Powerlifting Federation in Mexico prolongeerde de 43-jarige Fahner zijn wereldtitel in zijn leeftijds- en gewichtsklasse. De Emmeloorder werd tevens Nederlands en Europees kampioen. De wereldtitel was opmerkelijk, omdat hij tijdens z’n voorbereiding 2x een longontstekingen kreeg.

Tjeerd Korf
voetbal, FC Zwolle

De 21-jarige linkerspits uit Emmeloord degradeerde weliswaar naar de eerste divisie, maar werd wel basisspeler van FC Zwolle en scoorde enkele belangrijke doelpunten. Bovendien maakte hij zijn debuut in Jong Oranje en werd deze week bekend dat eredivisieploegen als NAC en Heerenveen hem willen inlijven.