Danny Hagebeek gaat door, ook als ’t pijn doet

Danny Hagebeek zit in het buitenland en kon niet aanwezig zijn toen hij gisteravond werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. “Maar alleen de nominatie is voor mij al een bekroning op het vele trainen”, liet hij per e-mail weten.

De Ruttenaar werd in 2013 in de survivalsport derde van Nederland en won het NK bij zowel de veteranen als de militairen.

“Als iemand deze prijs verdient, is Danny het wel”, zei René Brinkman, die de prijs namens Hagebeek in ontvangst nam. “Hij is een echte topsporter in zijn hele doen en laten: elke dag trainen en altijd doorgaan, ook als het pijn doet. Danny wil winnen en heeft een enorme gedrevenheid. Zijn motto is: als je wordt ingehaald, zet je gewoon een tandje bij. Dat brengt hij ook over op anderen.”

De vriend en trainingspartner van Hagebeek hoopt vooral dat de uitverkiezing bijdraagt aan de belangstelling voor de survivalsport.

Namens Danny Hagebeek neemt René Brinkman (rechts) de prijs in ontvangst uit handen van Geert-Jan van der Wal.

Genomineerden

Jan Albert Bosscha (rallynavigator).
Navigator Jan Albert Bosscha uit Emmeloord en coureur Ruurd Ochse uit Zeewolde van het Honda Rallyteam hebben het NK Shortrally gewonnen. Ook tijdens zijn thuisrally in Emmeloord eindigde Bosscha als tweede in de shortrally.

Danny Hagebeek (survival).
De inwoner van Rutten werd in Kootstertille derde bij het Open NK. Tegelijkertijd won hij het NK bij de veteranen. Ook over het hele seizoen, in het Top Survival Circuit, werd hij bij de senioren derde Nederlander en eerste bij de veteranen.

Joan Scholtens (autocross).
De Marknessenaar rijdt al zes jaar in dezelfde Toyota Corolla en pakte tijdens het Pieperfestival zijn derde poldertitel. Tevens was hij de meest regelmatige autocrosser in de polder en won hij daarmee het klassement over het hele seizoen.