Grasman wil nog één keer vlammen op WK tijdrijden

Wielrenner Remco Grasman had gedacht dat hij “ter opvulling” was opgeroepen voor de Sportverkiezingen. De titel Sportman van het Jaar zou wel naar Ajax-keeper Diederik Boer gaan. Het pakte anders uit. Grasman dankte zijn uitverkiezing aan een derde plaats bij het WK tijdrijden voor masters.

“Ik heb de wielerwereld verrast en er was zelfs belangstelling van professionele ploegen”, aldus de 42-jarige inwoner van Luttelgeest, “Maar ja, daarvoor ben ik eigenlijk te laat met wielrennen begonnen, ik heb te weinig koersinzicht.”

Dit jaar is de wereldtitel zijn doel: “Vorig jaar kwam ik 1,7 seconde tekort. Volgens mijn trainer zijn er nog wel een paar verbeterpuntjes waarmee ik dat kan goedmaken.” Daarna is het afgelopen voor Grasman: “Ik train als een prof en word niet betaald als een prof. Er gaat zo veel tijd en geld in zitten, dat kan maatschappelijk niet meer uit.”

Sportman van het Jaar Remco Grasman, met links Ajax-doelman Diederik Boer en rechts turner Michel Vos.
Winnaars sportploeg 2014
De winnaars van de Sportverkiezingen met staand de korfballers van KVE/SVM en gehurkt v.l.n.r. Bert Metselaar, Femke Beuling, Remco Grasman en Jacolien Ruizendaal.

Genomineerden

Diederik Boer (voetbal, Ajax)
Deze keeper uit Emmeloord won met PEC Zwolle zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff Schaal. Beide keren werd Ajax in de finale verslagen. Hij verdiende een transfer naar hetzelfde Ajax, waar hij z’n debuut maakte in het eerste.

Diederik Boer

Remco Grasman (wielrennen, FTC Marknesse)
Deze voormalige hardloper uit Luttelgeest is sinds enkele jaren aan het wielrennen en boekt daarin een enorme progressie. Hij won het NK tijdrijden in de categorie ‘elite zonder contract’ en in Slovenië werd hij derde bij het WK voor masters 40+.

Remco Grasman

Michel Vos (turnen)
Deze Ensenaar promoveerde naar de eredivisie. Hij werd tijdens het NK eerste divisie tweede op de meerkamp en rekstok en derde op sprong. Hij baarde opzien aan de rekstok tijdens het turngala in Leek en won prijzen met zijn team van RKDOS.

Michel Vos