De A-junioren meisjes van Vovem’90 prolongeerden hun titel als sportploeg van de Noordoostpolder. Ook afgelopen jaar waren ze weer ongenaakbaar. Niet alleen in de competitie van het district Noord-Overijssel, waarvan ze kampioen werden, maar ook tijdens de Spike-cup en de gesloten Nederlandse kampioenschappen. Beide titels gingen naar Emmeloord.

Prijsuitreiking

“Ik vind het wel leuk. hoor. Maar het is toch eigenlijk belachelijk dat een oude man als ik Sportman van de Noordoostpolder wordt.” Die woorden sprak Nico Kamp maandagavond na de prijsuitreiking van de sportverkiezingen van de Noordoostpolder. Samen met de atleten Inge Hoogeveen en Wendy Koolhaas en de volleybalsters van Vovem’90 liet de schutter van De Korrel zich in de Bosbadhal huldigen voor zijn prestaties.

De verkiezing van de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van de Noordoostpolder werd georganiseerd door Drukkerij Hoekstra, in samenwerking met Boomsma Sport. Zij verzorgden ook de waardebonnen en de niet weg te denken bloemen. Fotograaf Hans Veenhuis had de bokalen beschikbaar gesteld en ontpopte zich maandagavond ook als een ware spreekspecialist.

Een voor een werden de beste sporters naar voren geroepen om een lijstje met, de beste prestaties aan te horen.

Vakkundige jury

Gelegenheidspresentator Veenhuis kondigde aan dat de sportverkiezing volgend jaar op een andere manier zal plaatsvinden. Niet langer zullen dan alleen de bonnen tellen, er zal tevens een vakkundige jury worden samengesteld die de prestaties van de diverse sporters tegen elkaar af zal zetten.

Dan zal niet alleen meer gekeken worden naar de prestaties an sich, maar bijvoorbeeld ook naar de positie die de sport landelijk gezien inneemt.

Bonnensysteem

Het bonnensysteem zal overigens niet helemaal verdwijnen. Lezers van De Polderkrant en De Noordoostpolder kunnen hun voorkeur via die weg kenbaar blijven maken. Er zal echter een verdeelsleutel worden gehanteerd. Zo zal de stem van de jury waarschijnlijk voor tweederde meetellen‚ terwijl de bonnen eenderde aan waarde vertegenwoordigen.

Al was het alleen maar om motivaties als ‘omdat hij mijn schoonvader is’ en ‘omdat hij er zo goed uitziet’ in de toekomst te voorkomen.

Tekst overgenomen uit De Noordoostpolder van donderdag 20 januari 1994 (door Bianca Stuiver).

De krantenfoto met staand de meiden van Vovem en gehurkt v.l.n.r. Inge Hoogeveen, Nico Kamp en Wendy Koolhaas.