‘Een kroon op drie jaar presteren’

Ze spelen niet op landelijk niveau, maar vriend en vijand waren het er woensdagavond over eens dat de prijs van Sportploeg van het Jaar goed terecht was gekomen bij de Badmintonvereniging Noordoostpolder. ‘Aan ons nu de taak om dit niveau vast te houden’, aldus Ronald Visser.

Het eerste team van BV NOP bestaat uit Astrid Loos, Diana Lauwerse, Remco van der Mei, Ronald Visser en Wilmar Platenkamp. Van hen hield laatstgenoemde zich gisteravond bescheiden op de achtergrond: ‘Want ik ben er dit jaar pas bijgekomen.’

BV NOP is drie jaar op rij kampioen geworden. Visser noemde de uitverkiezing tot Sportploeg van het Jaar dan ook: ‘Een kroon op drie jaar presteren.’ De badmintonner omschreef het als: ‘Cool! Héél stoer! Het is fantastisch voor de badmintonsport in de Noordoostpolder.’ Teamgenoot Remco van der Mei vulde aan: “Het is een enorme waardering.’

’Het was al een verrassing dat we genomineerd waren. Ik wist er niets vanaf. Ik las het in de krant’, aldus Diana Lauwerse. ‘En dat je dan ook nog Sportploeg van het Jaar wordt, daar hoop je op, maar je verwacht het niet. Zeker niet omdat één van de andere ploegen Nederlands kampioen is geworden’, zei Visser.

Genomineerden

BV NOP (eerste team, badminton)
Het eerste team van BV NOP werd drie keer op rij kampioen. Het afgelopen seizoen was de overgangsklasse al een ongekend hoog niveau voor de vereniging. ‘Handhaving’ was de doelstelling, maar de ploeg werd tot eigen verrassing kampioen. Op het hoogste regionale niveau heeft men nu al 2x gewonnen en 2x gelijkgespeeld.

Terra Nova (trio, majorettes)
Het trio Hilde Jansen, Marjolein de Jongh en Janou van Rheenen van Terra Nova uit Emmeloord is op 11 december eerste geworden bij de Open Nederlandse Majorette Kampioenschappen 2004 van de christelijke bond. Het drietal maakte ook deel uit van het A-team van Terra Nova, dat zesde werd bij het NK voor teams.

Vovem’90 (dames 1, volleybal)
Vorig jaar degradeerde Vovem’90 uit de eerste divisie, maar in het (bijna) afgelopen jaar wist de ploeg van trainer/coach Hans Verstappen de terugkeer naar het op één na hoogste niveau af te dwingen. Bovendien lijkt het erop dat de ploeg er voor het eerst in gaat slagen om dat eerste divisieschap te handhaven.