SVM heeft nog maar één prijs nodig

SVM op het podium in het Muzisch Centrum.

Het blijft prijzen regenen bij SVM. Na de promotie naar de tweede klasse en de verkiezing van leider Johan Zieleman tot Marknessenaar van het Jaar, werd SVM gekozen tot Sportploeg van het Jaar.

“Ja, de mogelijkheid dat we zouden winnen, leefde wel bij ons”, zegt trainer Simon Krens. “Je kijkt naar de prestaties van de andere genomineerden en schat je kansen in. Dat wij het zijn geworden is mooi, al vind ik dat elke amateurclub eigenlijk de titel verdient.”

Gewoonlijk is Krens niet zo gauw van zijn stuk te brengen, maar toen hij gisteravond door presentator Ronald Lamsma naar voren werd geroepen, begon het toch te kriebelen. “Normaal ben ik niet zo snel zenuwachtig, maar dat was nu toch anders. Leuk.”

Simon Krens heeft het enorm naar zijn zin bij SVM, waar hij zich gewaardeerd voelt, als trainer én als mens. “De organisatie staat goed, de mensen die er rondlopen hebben alles voor het voetbal over.”

De prestaties in de tweede klasse zijn voorlopig heel behoorlijk. Nog zo’n seizoenshelft en nog wat extra punten, dan moet het goed komen. Kwalitatief mag de selectie op dit niveau nog wat tekort komen, maar geen tegenstander moet SVM onderschatten.

“We pakken punten puur op basis van vechtlust en wilskracht”, aldus Krens, die de prijs mede opdroeg aan de ernstig zieke SVM-voorzitter Kees Hannema, “We hebben nog één prijs nodig: handhaving. Dan is het plaatje compleet.

Genomineerden

KV Emmeloord/SV Marknesse (korfbal).
KVE en SVM hebben de senioren samengevoegd en dat leidde in 2013 tot een kampioenschap in de zaal (4e klasse). Op het veld (ook 4e klasse) werden ze tweede. In het lopende seizoen zijn ze op het veld koploper en staan ze in de zaal tweede.

SVM-topscorer Arjan Janse neemt zijn prijs in ontvangst.

SV Marknesse (voetbal).
SVM promoveerde in 2012 naar de derde klasse. Dit jaar werden ze daar meteen kampioen. De beslissingswedstrijd in Lemmer (1.100 toeschouwers) eindigde na verlenging in 1-1 en dat was voldoende. In de tweede klasse staat de ploeg nu elfde.

Vovem’90 heren (volleybal).
Vovem’90 werd in januari Sportploeg van het Jaar en pakte daarna het derde kampioenschap op rij. Het afscheid van de PWA-hal tegen BEO leverde een 4-0 overwinning en promotie naar de tweede divisie op. Daar staan ze momenteel elfde.