Coach KVE/SVM kijkt alweer vooruit

Kampioen in de zaal en kampioen op het veld en nu ook als kampioen van de Sportverkiezing 2014. De korfballers van KVE/SVM hadden niet anders verwacht. “Als we nu niet als beste sportploeg uit de bus waren gekomen, wat hadden we dan nog meer moeten presteren?”

Een trotse coach en veel jonge en blije gezichten poseren trots voor de camera’s, terwijl de coach alweer gewoon bezig is met de volgende training en naar de toekomst kijkt. “Een korfballer bereikt gemiddeld zijn of haar top rond het 25ste levensjaar. De oudste korfballer van deze groep is 22 en als we bij elkaar kunnen blijven dan zit er nog heel veel potentie in.”

In maart begint het veldseizoen weer en het team kan meteen aan de bak, want de huidig nummer 1 van de ranglijst wacht dan op ze. “We gaan veel op techniek en tactiek trainen, want korfbal bestaat voor een groot gedeelte uit tactiek, als we die wedstrijd winnen dan ziet het er weer goed uit.”
Ondertussen verschijnen de eerste selfies al op Facebook en werd het een gezellige avond voor deze kampioenen.

Coach Sjoerd van der Klaauw wordt gefeliciteerd door wethouder Wiemer Haagsma.
Aanvoerder Maarten van Erp ontvangt de beker uit handen van wethouder Wiemer Haagsma.
De korfballers van KVE/SVM.
Winnaars sportploeg 2014
De winnaars van de Sportverkiezingen met staand de korfballers van KVE/SVM en gehurkt v.l.n.r. Bert Metselaar, Femke Beuling, Remco Grasman en Jacolien Ruizendaal.

Genomineerden

KVE/SVM (korfbal)

Emmeloord/Marknesse werd voor het tweede jaar op rij kampioen in de zaal en promoveerde naar de 2e klasse. Ook op het veld werden ze kampioen. Hier gingen ze naar de 3e klasse. Momenteel staan ze op het veld tweede en in de zaal in de middenmoot.

KVE/SVM

SC Emmeloord (voetbal)

Eindigde als vijfde in de 3e klasse zondag. Plaatste zich dankzij een mooie eindsprint voor de nacompetitie en promoveerde daaruit naar de 2e klasse. Op dat niveau bleef de ploeg de eerste negen wedstrijden van het seizoen ongeslagen.

SC Emmeloord veldvoetbal. Foto: www.madez.nl

SC Emmeloord (zaalvoetbal)

SCE begon nog maar anderhalf jaar geleden met dit zaalvoetbalteam. Ze mochten van de KNVB in de hoofdklasse instromen en promoveerden meteen naar de topklasse. Daar staan ze na 9 wedstrijden op de vierde plaats. SCE wil graag naar de eerste divisie.

SCE zaalvoetbal