Hopen op een geldschieter

’Ik had het niet verwacht’, zei karateka Priscilla Baak nadat ze de prijs van Sporttalent van het Jaar in ontvangst had genomen. Gevraagd naar het hoogtepunt van het afgelopen jaar vertelt de 11-jarige Emmeloordse: ‘Dat ik eerste werd bij de Nederlandse kampioenschappen en daardoor in Spanje mocht meedoen aan de EK.’

Priscilla Baak doet sinds drie jaar aan karate bij Top Intervention in Emmeloord. Ze deed het afgelopen jaar voor het eerst mee aan wedstrijden en veroverde bij haar bond diverse Nederlandse titels. Het tweedaagse toernooi in Spanje was daarna het hoogtepunt. Ze eindigde daar als vijfde en kwalificeerde zich voor de WK, die in Dallas (USA) worden gehouden.

‘Ik weet nog niet of ik daar naartoe ga, maar ik vind het al leuk dat ik dít gehaald heb’, zei Priscilla zelf over die WK.

Haar vader vertelt dat deelname aan de WK vooral afhankelijk is van het vinden van een sponsor. Bij de karatebond waarvoor Priscilla uitkomt moeten de Nederlandse deelnemers namelijk al hun reis- en verblijfkosten zelf betalen. En dus hoopt het poldertalent van het jaar dat zich op korte termijn een geldschieter zal aandienen.

Genomineerden

Marleen Loman
(hardlopen, AV NOP)
De crosses over pakweg een kilometer liggen deze 12-jarige Tollebeekse het best. Zo won ze vorige maand in Tilburg de Warandeloop bij de tweedejaars meisjes D. Tevens won ze het afgelopen jaar de noordelijke crosscompetitie en werd ze in Amsterdam eerste op de duizend meter tijdens de nationale D-spelen.

Priscilla Baak
(karate, Top Intervention)
De 11-jarige Emmeloordse is drie jaar bezig met karate en heeft het afgelopen jaar voor het eerst meegedaan aan wedstrijden. Ze veroverde diverse Nederlandse titels; zelfs bij de meisjes tot en met 15 jaar. Hoogtepunt was de vijfde plaats bij de EK in Spanje en het afdwingen van kwalificatie voor de WK in de VS.

Sharon Zuidema
(volleybal, Vovem’90)
Deze 14-jarige speelster van de B-jeugd van Vovem’90 speelt ook al in dames 2 en traint mee met het eerste team. Ze speelde mee in de selectieteams bij de open Nederlandse clubkampioenschappen en neemt deel aan de volleybalschool van de Volleybalbond voor B-jeugd. Wellicht wordt ze binnenkort gevraagd voor Jong Oranje.