Atlete richt zich op NK’s

Atlete Corrine Nugter werd gisteren uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar. Een vierde plaats bij het NK kogelstoten was vorig jaar hét hoogtepunt voor de 14-jarige Emmeloordse. Een goede prestatie, want ze was op dat moment eerstejaars C-junior en mag ook dit jaar nog bij de C’s meedoen: ‘Ik hoop dit jaar bij de NK binnen en buiten hoog te scoren.’

Corrine Nugter imponeerde het afgelopen jaar met topprestaties bij het kogelstoten en discuswerpen. Ze traint twee keer in de week bij AV NOP, waar ze de overige atletiekdisciplines inmiddels op een laag pitje heeft gezet. Belangrijker vindt ze de trainingen bij de bondscoach in de werpnummers: één keer in de week in Zwolle en één keer in de week op Papendal.

Na haar uitverkiezing tot Sporttalent van het Jaar staat voor over twee weken de eerste belangrijke wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Corrine doet dan in Groningen mee aan de NK indoor. Voorspellingen wil ze niet doen: ‘Maar ik ben wel als eerste geplaatst.’

Genomineerden

MARCO BRUS
Sport:
Judo.
Sportschool: Optima Forma.
Leeftijd: 13 Jaar.
Woonplaats: Emmeloord.
Marco Brus judoot vanaf zijn zesde jaar en heeft de bruine band. Hij traint twee keer in de week bij Optima Forma, gaat één keer in de week naar de talententraining van District Oost in Heerde en voetbalt ook nog. Marco is door NOC-NSF geregistreerd als sporttalent met de T2-status (regionaaltalent). Hij werd dit jaar tweede bij de districtskampioenschappen. Bij de NK werd hij in de klasse tot 34 kilogram een keer zevende en een keer derde. Daarnaast viel hij bij tal van andere wedstrijden in de prijzen. Zo werd Marco een paar weken geleden eerste in Bremen.

CORRINE NUGTER
Sport:
Atletiek.
Club: AV NOP.
Leeftijd: 14 Jaar.
Woonplaats: Emmeloord.
Atlete Corrine Nugter specialiseert zich de laatste jaren op de kogel en discus en is momenteel op deze werpnummers zelfs landelijk ranglijstaanvoerder bij de meisjes C. Corrine volgt trainingen bij AV NOP en traint daarnaast bij de bondstrainer op de kogel en discus. Deze trainingen zijn één keer in de week in Zwolle en één keer op Papendal. Ze won dit jaar bij de Gelders/Overijsselse kampioenschappen medailles bij zowel de meisjes C (twee keer eerste) als bij de meisjes B. Bij de NK werd ze vierde (kogel) en zesde (discus).

JETZE VIS
Sport:
Waterpolo.
Club: AZ&PC.
Leeftijd: 15 Jaar.
Woonplaats: Espel.
Jetze Vis traint bij Zignea in Emmeloord, bij AZ&PC in Amersfoort, bij de kring Utrecht én bij de nationale jeugdselectie. Hij komt voor zijn club uit voor drie verschillende teams en won dit jaar met twee teams NK’s. Met zijn club en het nationale team was Jetze actief in Duitsland, Frankrijk, België en Kroatië. ‘Een sportman die samen met zijn ouders, broer en broertje alles in het werk stelt om het maximale uit de sport te halen’, zegt Wilco Ronner van Zignea.