De categorie ’Jeugdsporter’ is in plaats gekomen voor het oude ’Sporttalent’. ’Omdat het een criterium was dat je maar één keer sporttalent kon worden’, motiveerde jurylid Peter Dekkers, ’Wij vonden het belangrijk dat we álle goede prestaties kunnen belonen. Vooral omdat er in deze polder in de leeftijdscategorie van zeg maar 13 tot 18 jaar gigantisch veel talent zit.’

Kogelstootster en discuswerpster Corinne Nugter profiteerde van de nieuwe regels. Zij was vorig jaar uitgeroepen tot Sporttalent en werd nu Jeugdsporter van het Jaar. ’Ik had dit écht niet verwacht’, klonk het.

De veelvoudig Nederlands kampioene gaat zich dit jaar met haar Europese leeftijdsgenoten meten in Finland: ’Dat moet het hoogtepunt van 2009 worden.’

Céline van Gerner, Maarten van Erp en winnares Corinne Nugter (v.l.n.r.)

Genomineerden

Maarten van Erp
Korfbal

Woont in Emmeloord, maar speelt bij ASV Dronten. Debuteerde in het Nederlands team onder 16 en was zowel in de zaal als op het veld aanvoerder. Won met Jong Oranje het officieuze WK op het veld.

Céline van Gerner
Turnen

Deze Emmeloordse presteerde goed bij toernooien in Amerika en Frankrijk. Bij de EK voor de jeugd werd ze derde in de landenwedstrijd en tiende individueel. Bij het NK voor junioren veroverde ze zilver op sprong.

Corinne Nugter
Atletiek

Nederlands kampioene bij de B-junioren bij het discuswerpen. Bij het kogelstoten werd de Emmeloordse zowel indoor als outdoor tweede. Staat op beide onderdelen twaalfde op de ranglijst aller tijden.