Tweelingzus gunt Femke de Sporttalent-prijs

De ene helft van de tweeling won de categorie Sporttalent van het Jaar. De andere helft was wel genomineerd, maar kon alleen maar heel trots naar haar zusje kijken. Het 11-jarige schaatstalent Femke Beuling ging er met de hoofdprijs vandoor.

Van afgunst bij zus Rianne is zeker geen sprake. ‘Ik ben heel erg trots op haar’, vertelt Rianne, ‘Femke heeft het verdiend.’

Femke, die traint bij STC Rutten en de opleidingsploeg Groningen, had haar uitverkiezing wel een beetje verwacht: ‘Ik had gehoopt dat ik zou gaan winnen, maar stiekem had ik het ook een klein beetje verwacht.’

Nadat de pers foto’s had geschoten waren de zusje wel klaar om naar huis te gaan. ‘Ik moet morgen gewoon weer trainen in Groningen en dat betekent vroeg opstaan’, vertelt Femke. Zusje Rianne wilde haar bed ook wel in, want zij gaat met school een dag snowboarden.

Amber Zwama, Rianne Beuling en Femke Beuling (v.l.n.r.).

Genomineerden

Femke Beuling
Sport:
schaatsen.
Leeftijd: 11 jaar.
Woonplaats: Emmeloord.
Femke traint in Groningen en bij STC Rutten. Ze staat met haar tijden dit seizoen tweede bij de meisjes pupillen B, won bij wedstrijden in Berlijn twee afstanden en verbeterde het baanrecord 300 meter in Enschede.

Rianne Beuling
Sport:
atletiek.
Leeftijd: 11 jaar.
Woonplaats: Emmeloord.
Rianne is een zeer gepassioneerd hordenloopster en meerkampster. Ze heeft op de 60 meter horden het clubrecord van Roos-Sanne Claassen verbeterd. Tijdens het sterk bezette indoor Amsterdam won ze 2x brons.

Amber Zwama
Sport:
zwemmen.
Leeftijd: 11 jaar.
Woonplaats: Emmeloord.
Amber is rugslagspecialiste en won diverse medailles tijdens kringfinales en Overijsselse (sprint-) kampioenschappen. Volgend jaar mag ze voor ’t eerst naar het NK en ze heeft dit najaar al twee limieten gezwommen.