Olympische Spelen droom voor Rianne Beuling

Aan de nominatie was ze zowat gewend geraakt. Nu ze eindelijk de hoofdprijs binnen heeft, is Rianne Beuling verguld met de titel Sporttalent van 2013. “Leuk. Nee, ik had het toch niet verwacht, want de anderen zijn ook heel goed. Je weet het nooit.”

De atlete van AV NOP verdiende de titel onder andere door haar tweede plaats op het NK indoor bij het verspringen.

Toch vond ze een ander moment in 2013 mooier. “De interland met de C-junioren in Almelo was echt bijzonder; dat ik in de nationale sportkleren mocht lopen!”

En eigenlijk vindt ze haar pas verworven titel van Sporttalent van het Jaar ook wel bijzonder. “Anderen vinden dat ik de prijs verdien, dus dan zal dat wel zo zijn.”

Lang tijd om bij de prijs stil te staan, heeft Rianne Beuling (14) niet. Zondag is de NK indoor. “Ik heb het gevoel dat het met de vorm wel goed zit. Ik train lekker.” Ze hoopt op een podiumplek op horden en op een sprong van over de vijf meter.

Ooit hoopt Rianne Beuling, die nationaal tot de top acht behoort, internationaal te schitteren op haar favoriete onderdeel: horden. “Mijn ultieme droom is ooit aan de Olympische Spelen mee te doen.”

Rianne Beuling neemt de prijs in ontvangst uit handen van turntopper Céline van Gerner.

Genomineerden

Rianne Beuling (atletiek, AV NOP).
Bij het NK indoor werd ze tweede bij het verspringen met 5.10 meter. Ze werd uitgenodigd voor een interland voor C-junioren en werd met de C-meisjes van AV NOP zesde in landelijke finale in Rotterdam. Rianne verbeterde vier clubrecords.

Julian Jansen (atletiek, AV NOP).
Julian werd Nederlands kampioen indoor op de 60 meter horden bij de eerstejaars jongens D (9.75 seconden). Outdoor werd hij vijfde op het NK hoogspringen. Julian verhuisde in de loop van het jaar vanuit Lemmer naar Emmeloord.

Michel Vos (turnen, RK DOS te Kampen).
Michel woont in Ens. In de eerste divisie (’t op één na hoogste niveau) werd hij tijdens het NK in Ahoy als eerstejaars junior 1 eerste op brug, tweede op vloer en derde op de meerkamp. Hij turnde ook voor Willem-Alexander en Máxima.