Femke Beuling wint bijna alles wat er te winnen is

Het supertalent bleef bescheiden. “Heel leuk dat ik gekozen bent tot Sporttalent van het Jaar, maar ik had het niet verwacht. Die 30 goals in 11 wedstrijden van Rebecca Doejaaren zijn er heel veel”, aldus Femke Beuling.

Het was de tweede nominatie van het 15-jarige schaatstalent en ook dit keer was het raak. Ze troefde haar concurrenten Rebecca Doejaaren (voetbal, PEC Zwolle) en Janneke Bruintjes (atletiek, AV NOP) af.

Femke Beuling wint bijna alles wat er te winnen is. Alleen de nationale allroundtitel bij de C-junioren ging aan haar neus voorbij. Oorzaak: een zeldzame valpartij, op de 1500 meter. Ze won vorig jaar de Viking Race, pakte de titel op het NK supersprint, dook voor het eerst onder de 40 seconden op de 500 meter (39.77) en verbeterde diverse baanrecords.

Het gaat Femke Beuling voor de wind. “Klopt, het gaat heel goed. Ik wilde onder de 40 seconden rijden op de 500 meter en dat lukte al heel snel.” Voor januari heeft ze ook een doel: “De Viking Race winnen.”

Voetballer Rebecca Doejaaren, schaatser Femke Beuling en atlete Manon Schoop (v.l.n.r.).
Winnaars sportploeg 2014
De winnaars van de Sportverkiezingen met staand de korfballers van KVE/SVM en gehurkt v.l.n.r. Bert Metselaar, Femke Beuling, Remco Grasman en Jacolien Ruizendaal.

Genomineerden

Femke Beuling (schaatsen, STC Rutten)
Deze 15-jarige Emmeloordse steekt met kop en schouders boven haar leeftijdsgenoten uit en won bijvoorbeeld de Viking Race. Op dit officieuze EK was ze op alle vier de afstanden oppermachtig. In november won ze een landenwedstrijd.

Femke Beuling
Femke Beuling

Rebecca Doejaaren (voetbal, PEC Zwolle)
Rebecca belandde via FC Kraggenburg en SVM bij Jong PEC Zwolle. Met dit elftal is ze koploper in de 1e klasse en ze scoorde in 11 wedstrijden maar liefst 30 goals. Bovendien maakte ze deel uit van de voorlopige nationale selectie U15.

Rebecca Doejaaren
Rebecca Doejaaren

Manon Schoop (atletiek, AV NOP)
Eindigde hoog op de KNAU-ranglijsten voor meisjes C: eerste op de 80 meter, tweede op de 150 meter en nog vier andere top tien klasseringen. Ze werd bij het hoogspringen vierde op het NK en heeft deelgenomen aan een interland.

Manon Schoop
Manon Schoop