Sportvrouw van 1994 werd opnieuw Inge Hoogeveen, de atlete lid van AV NOP zette evenals vorig jaar de beste prestaties neer. Ook in 1994 won ze de Nederlandse titel bij het speerwerpen. In het begin van dit jaar verbeterde ze haar persoonlijke record bij het speerwerpen met maar liefst zes meter.

In de zomervakantie kreeg zij een uitnodiging van liet Leo van der Kar-fonds voor een trainingsstage op Papendal. Samen met zeven andere speerwerpers kreeg ze daar trainingen van de bekende Duitse trainer Ulrich Knapp die haar een mooie toekomst voorspelt: “Als Inge goed wordt opgeleid, kan ze nog ver komen”.

Een jury

Woensdagavond werd in de Luifel bekend gemaakt wie er sportman, -vrouw, -talent en sportploeg zijn van het Jaar 1994 van de geneente Noordoostpolder. De verkiezing georganiseerd door Intersport Boomsma en Drukkerij Hoekstra verliep iets anders dan voorgaande jaren. Lezers van de Polderkrant/Noordoostpolder nomieerden diverse sportmensen en ploegen, een jury maakte daaruit een keuze. De jury bestaande uit Wim Prins, Bauke Houtsma, Hans Veenhuis en Marian Slettenhaar was eensgezind in de keuze van de winnaars.

Het was een gezellige drukte in de achterzaal van de Luifel. Niet alleen de sporters, maar ook de familie en bestuursleden van de verenigingen waar de sportmensen lid van zijn, waren gekomen om de huldiging bij te wonen. Radio Noordoostpolder zond alles live uit en Omroep Flevoland was aanwezig om opnames te maken voor het programma Tikkie Terug van aanstaande vrijdag. Hans Veenhuis zorgde er voor dat alles in goede banen werd geleid.

Uit al deze aandacht blijkt de waardering voor de sportmensen die deze avond in het zonnetje werden gezet.

Beker

Alle winnaars kregen een beker die beschikbaar werd gesteld door fotograaf Hans Veenhuis. Namens het gemeentebestuur reikte wethouder Tineke Bij de Vaate een oorkonde uit en de organisatoren van de verkiezingen zette iedereen in de bloemetjes.

Alle winnaars zullen meedingen naar de Provinciale titels die op 27 januari in Emmeloord bekend worden gemaakt. Deze avond wordt gehouden in de Bosbadhal en wordt gepresenteerd door Arnold Vanderlyde.

Tekst is overgenomen uit De Noordoostpolder van donderdag 5 januari 1995.

De krantenfoto: Inge Hoogeveen (links) ontvangt de beker uit handen van wethouder Tineke Bij de Vaate.
De krantenpagina.

Inge Hoogeveen.
Foto: Hans Veenhuis.