Toen wethouder Tineke Bij de Vaate de naam van Maaike Smit uit de enveloppe haalde klonk er een terecht applaus. Een aantal jaren verbleef Maaike Smit voor studie buiten Emmeloord, maar ze is weer terug en was reuze blij en trots dat ze weer kon worden genomineerd.

Ze bouwde in het rolstoeltennis in 1999 een imposante erelijst op die haar zelfs deed stijgen naar de derde plaats op de wereldranglijst.

Gelijkmatig jaar

Smit: “Het was eigenlijk een gelijkmatig jaar voor me en nu sta ik eigenlijk nog voor de opgave om me te plaatsen voorde Paralympics in Sydney. Dat ik hier gekozen zou worden tot sportvrouw had ik nooit verwacht. Een nominatie was al mooi.”

Smit vertrekt binnenkort naar Australië en heeft ook nog toernooien in Florida en Japan op haar programma staan. “Jammer dat ik er daarom niet bij kan zijn als de provinciale sportverkiezingen zijn.”

In deze categorie moest Maaike Smit het opnemen tegen voetbalster Atty Eelkema die dit seizoen actief is voor MKV uit Leeuwarden en werd geselecteerd voor Jong Oranje. De derde kandidaat sportvrouw was schaatster Mireille Reítsma die zich steeds verder omhoog weet te werken en inmiddels meedoet op het nationale platform.

Foto uit de Noordoostpolder
Johan Hansma, Maaike Smit, Cor Gouda, De Korrel, Martijn van Staveren.