Corinne wil naar Canada

Corinne Nugter leverde in 2009 fantastische pretaties met de kogel en discus. Het leverde haar de titel van Sportvrouw van het Jaar op. ’Er zit nog steeds een stijgende lijn in’, glunderde ze, ’En ik hoop dat het nog lang niet ophoudt.

De 17-jarige Emmeloordse woont door de week vlakbij Papendal, waar ze dagelijks traint. Daarnaast volgt ze een HBO-opleiding commerciële ecomonie bij een topsportklas in Deventer.

Op oudjaarsdag onderging Corinne een meniscusoperatie. Ze hoopt op tijd hersteld te zijn voor het NK indoor in februari: ’Maar het hoofddoel is dit jaar het WK junioren in Canada.’

Is het doel meedoen aan dat WK of een medaille? ’De slogan meedoen is belangrijker dan winnen is aan mij niet besteed’, lacht de atlete.

De KNAU heeft de limieten voor Canada gebaseerd op de top acht van het vorige WK. Het betekent dat Corinne Nugter haar PR op kogelstoten met 42 centimeter moet verbeteren en op de discus met twee meter. ’Maar dat is allebei goed te doen.’

Corinne Nugter neemt de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Leo Voorberg.

Genomineerden

Priscilla Baak
Sport:
Karate.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 17 jaar.
Priscilla is gespecialiseerd op het onderdeel kata ofwel het schijngevecht. Ze eindigde dit jaar als eerste op de Dutch open. Hoogtepunt was het EK voor de jeugd in Cyprus. Ze eindigde daar als tweede op de kata èn de teamkumite.

Anne Bakker
Sport:
Paardensport.
Woonplaats: Tollebeek.
Leeftijd: 21 jaar.
De opvallendste prestatie was het winnen van een auto tijdens het springparcours in Ruinerwold. Anne won met Voltage B en Taciende tal van grote wedstrijden, waaronder internationale concoursen in Wierden en Assen.

Corinne Nugter
Sport:
Atletiek.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 17 jaar.
Corinne werd in haar leeftijdsklasse Nederlands kampioene kogel (indoor én outdoor) en discus (outdoor). Daarnaast won ze tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival in Finland goud op kogel en een zilveren medaille op discus.

Anne Bakker, Priscilla Baak en Corinne Nugter (v.l.n.r.).