Céline heeft grotere kamer nodig

De 16-jarige Céline van Gerner is woensdag in het Muzisch Centrum gekroond tot Sportvrouw van de Noordoostpolder van het jaar 2010. De turnster werd verkozen boven schaatster Mireille Reitsma en atlete Roos-Sanne Claassen.

‘Het is altijd leuk om te winnen, maar de nominatie was ook al een grote eer’, vertelt Céline van Gerner, terwijl ze in haar handen een grote beker vasthoudt, ‘Het is een bekroning op wat je doet en waar je mee bezig bent.’

Het turntalent brak dit seizoen internationaal door. In haar debuutjaar bij de senioren werd ze tijdens het EK in Birmingham vierde op de balk. Bij het WK in Rotterdam eindigde ze op een verdienstelijke negentiende plaats in de meerkamp. Met Oranje werd ze negende.

Ondanks de goede prestaties van het afgelopen jaar was Van Gerner er niet voor de volle honderd procent van overtuigd dat ze ook vanavond aan het langste eind zou trekken. ‘Ik had me er ook niet echt in verdiept. Ik had zoiets van; ik zie het wel. Maar natuurlijk hoop je er wel op.’

Als kersverse Sportvrouw van het Jaar heeft ze nog één lastige opgave; het uitzoeken van een mooi plekje voor de behaalde beker. ‘Ik heb een grotere kamer nodig met al die prijzen!’

Wethouder Willy Schutte overhandgt de beker aan Céline van Gerner. Links Roos-Sanne Claassen.

Genomineerden

Roos-Sanne Claassen
Sport:
atletiek.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 16 jaar.
Roos-Sanne won goud bij het NK voor B-junioren op de 400 meter horden, liep de negende tijd op de ranglijst aller tijden en plaatste zich voor de jeugd-EK. Op het hinkstapspringen leverde ze de derde prestatie aller tijden voor B’s.

Céline van Gerner
Sport:
turnen.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 16 jaar.
In haar debuutjaar bij de senioren brak Céline internationaal door. Tijdens de EK in Birmingham werd ze vierde op de balk. Het WK in Rotterdam leverde individueel een 19e plaats in de meerkamp op. Met Oranje werd ze negende.

Mireille Reitsma
Sport:
schaatsen.
Woonplaats: Emmeloord.
Leeftijd: 32 jaar.
Na twee overwinningen in Biddinghuzien was de zege in de Veluwemeertocht het hoogtepunt voor Mireille in 2010. In Zuidlaren werd ze tweede bij het NK op natuurijs en ze werd uitgeroepen tot marathonschaatster van het jaar.