Céline van Gerner hoopt op Olympische finale

Sportvrouw van het Jaar Céline van Gerner weet precies wat ze wil in 2012. ’Naar de Olympische Spelen gaan. En daar de finale van de meerkamp halen.’

Het is spannend voor de 17-jarige turnster. Net als bij de heren zijn er bij de dames twee kandidaten voor één Olympische ticket: Céline van Gerner en Wyomi Masela. ’Alleen gaat het er bij ons wat relaxter aan toe dan bij de heren’, zegt Céline.

De turnster heeft ook wel andere zorgen aan haar hoofd. Na een operatie is ze pas sinds maandag uit het gips.

De KNGU wijst binnenkort de Londen-ganger aan. Is dat de Emmeloordse, dan moet zij nog vormbehoud tonen: ’Ik ga nu weer langzaam opbouwen. De worldcup in maart komt te vroeg, maar in april zou ik me kunnen kwalificeren.’ Maar waarschijnlijk wordt het EK in mei in Brussel het uitgelezen kwalificatiemoment.

Ondertussen toont Van Gerner zich blij met haar tweede achtereenvolgende uitverkiezing tot Sportvrouw van het Jaar: ’Mooi, het is toch iets dat hóórt bij je sportcarrière.’

Wethouder Paul Vermeulen geeft Céline van Gerner de beker.

Genomineerden

Anne Bakker
Sport:
paardensport.
Leeftijd: 23 jaar.
Woonplaats: Tollebeek.
Anne won in Saasveld het regiokampioenschap in de klasse ZZ springen. Als enige combinatie bleef ze met haar paard Taciende in twee manches foutloos. Daarmee plaatste ze zich voor het Nederlands kampioenschap.

Roos-Sanne Claassen
Sport:
atletiek.
Leeftijd: 17 jaar.
Woonplaats: Emeloord.
Roos-Sanne won twee keer zilver bij een NK voor meisjes B: indoor op de 400m meter en outdoor op de 400m horden. Ze werd op de horden 9e bij de Jeugd Olympische Spelen in Turkije en verbeterde tal van clubrecords.

Céline van Gerner
Sport:
turnen.
Leeftijd: 17 jaar.
Woonplaats: Emmeloord.
Céline werd in 2011 Nederlands kampioene, zevende tijdens het EK in Berlijn en zeventiende tijdens het WK in Tokio. Momenteel is ze geblesseerd, maar ze maakt nog steeds kans op deelname aan de Olympische Spelen.

Céline van Gerner, Anne Bakker en Roos-Sanne Claassen (v.l.n.r.).