Roos-Sanne is na vijf keer eindelijk gekozen

Het was al de vijfde keer dat Roos-Sanne Claassen was genomineerd bij de Sportverkiezingen. Meestal stond turnster Céline van Gerner een uitverkiezing in de weg. Dit jaar werd ze dan eindelijk Sportvrouw van het Jaar.

De atlete veroverde in 2013 Nederlandse titels op de 400 meter indoor en 400 meter horden outdoor.

Voor haar studie en vooral voor haar sport zit ze inmiddels in de VS. Via Skype vertelde ze gisteravond over de fantastische sportfaciliteiten aldaar.

Moeder Hetty Eggengoor nam de prijs in ontvangst. “Qua sport is het daar meer dan ze ooit verwacht had”, vertelde zij, “Ze moet alleen erg wennen aan de Amerikaanse mentaliteit en vooral het voedsel.”

Roos-Sanne heeft dit weekeinde haar eerste wedstrijd gelopen. “Ze was superenthousiast”, vervolgt Hetty, die aankondigt dat haar dochter deze zomer op tijd terug is om mee te doen aan het NK voor senioren.

Roos-Sanne Claassen kijkt vanuit de VS mee hoe schaatster Mireile Reitsma de winnares bekend maakt.

Nominaties

Demi van Benthem (schaatsen).
De Ensenaar werd vorig jaar Sporttalent van het Jaar. In 2013 werd ze bij NK’s voor meisjes C vierde (allround), tweede (kortebaan) en nogmaals tweede (marathon). Tijdens de Viking Race, het officieuze EK, werd ze derde in haar leeftijdsgroep.

Janneke Bruintjes (atletiek).
De Emmeloordse won op het NK voor meisjes B het zilver op hoogspringen met een clubrecord van 1.72 meter. Indoor werd ze zesde bij de meerkamp. Met de dames van AV NOP werd Janneke kampioen in de reguliere competitie.

Roos-Sanne Claassen (atletiek).
Roos-Sanne studeert momenteel in de USA, maar woont officieel nog steeds in Emmeloord. Ze werd in 2013 Nederlands kampioene bij de meisjes A op zowel de 400 meter vlak (indoor) als de 400 meter horden (outdoor).

Namens de Sportvrouw van het Jaar neemt moeder Hetty Eggengoor (links) de prijs in ontvangst uit handen van Mireille Reitsma. In het midden kijkt Janneke Bruintjes toe.